Siu 2009 SİU 2009
Ana Sayfa Side Kocaeli Üniversitesi IEEE İletişim English english
Bildiri Gönder

Öğrenci Ödülleri

SİU'larda geleneksel olarak IEEE En İyi Bildiri Ödülü ve Alper Atalay Ödülü olmak üzere iki farklı isimde ödüller verilmektedir. Bu sene de aynı uygulama devam edecektir.

IEEE Öğrenci Ödülü

IEEE Öğrenci Ödülü, SİU 2009 kapsamında ilk yazarı öğrenci olan bildiriler arasından ödül kurulunca seçilecek bildirilere ödül verilecektir.

Alper Atalay Ödülü

1998 yılında kaybettiğimiz değerli öğrencimiz Alper Atalay anısına konulan "Alper Atalay SİU En İyi Öğrenci Makale Ödülü" yapay görme ve/veya örüntü tanıma konularında yapılan en iyi öğrenci çalışmalarına verilecektir. Alper Atalay ödülü için finale kalan bildiriler, aday öğrenci bildirileri arasından

S7. Örüntü ve Nesne Tanıma
S8. Bilgisayarla Görü
S10. İmge/Video/Ses Tarama, Bulma ve Damgalama
S13. İnsan Makine Etkileşimi

konularında olup hakemlerden en yüksek notu alanlar arasından seçilerek belirlenecektir. Finale kalan bildiriler bir jüri tarafından tekrar değerlendirilip içlerinden ilk üçe girenler kurultay gala yemeği sırasında ilan edilecek ve ödül alacaktır.

SIU2009 IEEE Öğrenci Ödülü

1. M. Burak Güldoğan (Bilkent Ü.) ve Orhan Arikan (Bilkent Ü.)
       "Sürü Zekası Kullanılan Yeni Bir Çokyollu Kanal Parametre Kestirim Tekniği"
2. Murat Üney (Sabancı Ü.) ve Müjdat Çetin (Sabancı Ü.)
       "İletişim Kısıtları Altında Dağıtık Rasgele-Alan Kestirimi"
3. Ertuğrul Başar (İTÜ) ve Ümit Aygölü (İTÜ)
        "İki, Üç ve Dört Verici Antenli MIMO Sistemler için Kanal Sığasını Yakalayan Uzay-Zaman Blok Kodlar"

9. Alper Atalay En İyi Öğrenci Makale Yarışması

1. Helin Dutağacı (Boğaziçi Ü.), Bülent Sankur (Boğaziçi Ü.) ve Yücel Yemez (Koç Ü.)
       "Üç Boyutlu Modellerin Veritabanlarında Aranması İçin Altuzay Teknikleri"
2. Hamdi Dibeklioğlu (Boğaziçi Ü.), Albert Ali Salah (CWI) ve Lale Akarun (Boğaziçi Ü.)
       " 3B Yüzlerde İfade, Poz ve Örtmeye Dayanıklı Nirengi Noktası Bulma"
3. Mete Özay (ODTÜ) ve Fatoş Tünay Yarman Vural (ODTÜ)
        " Yığılmış Genelleme Algoritmasında Öznitelik Füzyonunun Kuramsal Analizi"